4 Kasım 2012 Pazar

Intelden 48 Çekirdekli İşlemci


Intel, mobil cihazların yükselişine dahil olmak için kendini geliştirmek zorunda olduğunu biliyor. İddialara göre 48 çekirdekli mobil işlemci üzerinde çalışan Intel, iddialı geliyor....

Intel, akıllı telefon ve tabletler başta olmak üzere mobil cihazlar için 5 - 10 yıllık geliştirme planlarını devreye almış durumda. Bu plan dahilince ilginç ürünler üzerinde çalışıldığı ortaya çıktığı iddia ediliyor. 

Analist Pat Moorhead, mobil cihazlar için süper çipler geliştirilebilir ve bunları önümüzdeki sürelerde piyasada görebiliriz diye de ekliyor. Telefonlar ve tabletlerin bilgisayarların yerini almaya başladığı günümüzde, küçük ve çok daha etkili cihazları ileride bulabileceğiz. 

Günümüzde mobil işlemciler oldukça performanslı fakat güç tüketimleri de mobil cihazlar için sorun teşkil ediyor. 

Mevcut Atom işlemcileriyle performans anlamında ARM'ın gerisinde kalan Intel, saat hızı arttırmak yerine gelecekte çoklu çekirdekli işlemcilere yönelebilir. 

Intel CTO Justin Rattner, bu yeni çip için herşeyin çok erken olduğunu fakat araştırmaların devam ettiğini belki ileride gerçekleşebileceğini belirtti. 

Bakalım yüksek saat hızlarında çalışan mobil işlemciler yerine, pek çok farklı işlemin ayrı çekirdeklere atandığı ve düşük hızlarda rahat bir şekilde çalışan çoklu çekirdekli süper işlemcileri mobil sektörde görebilecek miyiz? 

kaynak: BeyazGazete

7 Şubat 2012 Salı

İşte Yeni Ve Gizli Android Sürümünün Özellikleri

CNN'e konuşan bir kaynağa göre ABD ordusu ve hükümeti, kendilerine özel bir Android işletim sistemini geliştiriyor ve bu Android'ün özel sürümünde, kablosuz ağlar üzerinden bazı gizli dokümanlar da yer alacak. 

Daha önce ABD hükümeti çalışanlarına ya da askeriyedeki görevlilere güvenlik riski gerekçesiyle akıllı telefon kullandırmama yolunu tercih ediyordu. Zira özellikle hacker'ların olası saldırılarına karşı devlete ait gizli dosyaların ele geçirilebilme ihtimali söz konusuydu. 

Hükümetin Android'i tercih etmesinde özellikle ihtiyaca göre şekillenebilen yapısı önemli rol oynadı; zira güvenliğin maksimum seviyede sağlanması gereken bir işletim sistemi, yine Android'in üzerinde çalışılarak sağlanabilirdi. Bunda Android'in açık kaynak kodlu bir işletim sistemi olmasının rolü büyük elbette. Aynı durum Apple'ın iOS işletim sistemi için geçerli olmadı; zira Apple, hükümete iOS'un çekirdeğine ulaşma konusunda yetki vermekten taraf değil.


BeyazGazete